Esittely

Nimeni on Helena Takari ja kasvatan Pyhä Birma-kissoja kasvattajanimellä FIN*Downy-Flower's.

Pyhä Birma on kuulunut elämääni jo lapsesta lähtien. Vuonna 1983 perheeseemme muutti kotikissan seuraksi ruskeanaamio birmatyttö; PR&GIC FIN*Birlinca Exotic-Flower, "Kukka". Aloitimme Kukalla Pyhä Birma-kasvatuksen ja ensimmäinen pentumme rekisteröitiin äitini ja minun nimiin vuonna 1985.

Vuoden 2003 alusta FIN*Downy-Flower's kasvattajanimi muutettiin vain minun nimiini, koska kasvatus on ollut viime vuodet lähinnä minun harrastukseni. Kaksi birmoistani tosin asuu vanhempieni lemmikkeinä. Tänä päivänä birmapentuni kasvavat luovutusikäisiksi omakotitalossamme Nummi-Pusulassa (n. 55 km Helsingistä Turkuun). Perheeseemme kuuluu minun ja birmojemme lisäksi aviomieheni Kalle sekä 01/05 syntynyt poikamme Otto ja 06/06 syntynyt tyttäremme Hilma. Kaikki birmani ovat edesmenneen Kukkamme useamman polven jälkeläisiä.

Kasvatustyössäni olen keskittynyt pääasiassa ruskea-, sini-, sekä ruskea- ja sinitabbynaamioihin, mutta myös suklaa- ja lilanaamio ja niiden tabbynaamioväritykset ovat kasvatuslinjoissani mahdollisia. Jokainen syntyvä pentu on minulle ainutlaatuinen ja rakas. Tavoitteenani on kasvattaa ennen kaikkea terveitä, kultaisen luonteen omaavia ja hyvätyyppisiä Pyhä Birmoja. Pentumme muuttavat uusiin koteihinsa vähintään 12 viikon ikäisinä, rekisteröityinä, kahdesti rokotettuina, madotettuina, veriryhmämääritettyinä sekä eläinlääkärin tarkastamina. Lisäksi pennut ovat tunnistusmerkitty mikrosirulla. Pentujemme hinnat vaihtelevat pennun tasosta riippuen 700-900 e välillä. Kissamme ovat ensi sijaisesti perheemme rakkaita lemmikkejä ja haluan pitää kotonamme kissojen määrän sekä kasvatukseni pienimuotoisena. Tällä hetkellä kasvatustyöni on tauolla.Helena ja IP&CH FIN*Downy-Flower's Populus, SBI a 

Helena, Otto ja SP&IC FIN*Downy-Flower's Trollius, SBI a

IC FIN*Jade-Garden's Ulrica, JW, SBI a ja Otto

Otto ja Hilma (kuva: Marja Haapio)

kotimme